Under denna sommar, om man nu räknar årstider och inte tiden då den är varmt och man kan bada osv kommer jag att bli 50 år dvs jag är lika gammal som när mina föräldrar var jättegamla. Jag säger till mig själv att jag har inga problem med att bli gammal. ”jag har inga problem med att bli gammal” jag känner lite på den meningen och tycker genuint att det stämmer, men när jag reflekterar vidare på det faktumet att ”bli” är inget problem men hur är det att ”vara” gammal.
Jag jobbar med många människor som har mål, drömmar och visioner om att bli något och hur viktigt det är att just bli, få eller gifta sig osv osv där målet är att det blir av. Just det kan skapa en mental baksmälla som kan vara komplex att förhålla sig till. Vad händer när drömmen, målet slår in… vad gör jag då? Kan det vara så att många har ett fantastiskt bröllop men kanske ett tråkigt äktenskap, kan det vara så att drömmen att blir chef är så stark att beredskapen att vara det inte finns- där lönelyftet, statushöjningen inte på något sätt kompenserar sena kvällar, hålla budgeten och medarbetare som har problem i livet som utageras på arbetet. Har arbetat under en lång period med 2 vänner som ägde ett företag ihop och drömde om att sälja men inte om att ha sålt… De sålde sitt företag fick mycket pengar, mer än de drömt om, dvs drömmen slog in. Men verkligheten kom fort där funderingarna kring ” vad gör jag på måndag klockan 8..?” När alla andra i familjen går till jobbet, vem skall jag umgås med när de flesta jobbar, saknar att ha problem ihop med sin vän. Drömmen var att sälja… inte att ha sålt. Tror en hängmattefundering i sommar kan vara hur jag skall hanterar att ha gubbvad, bli snabbare trött, uppskatta inte bara att få främmande utan också när de går hem, göra ljud när jag ställer mig upp och att mina otroligt roliga skämt som ligger helt i linje med vad man kallar ”gubbskämt” där jag under snart 40 års tid har kört ”hur många indianer får det plats i ett träd. – en hel stam😂😂😂😂😂😂” detta är nu gubbhumor…. tidigare bara humor- japp såärre.
Nu har jag fått semester så nu skall jag hantera att ha semester 😎😎 ha en otroligt skön sommar påräj och alla ni som på ena eller andra sättet har varit i kontakt med mig och mitt Utveckla Ledare – TACK och så syns vi i höst!