Jag vill inte vara emot…
Just nu upplever jag att allt handlar om att vara emot saker, jag är trött på att vara emot- jag vill vara för saker.
Känslan när tränaren sa att ”gubbar värm upp ordentligt, sen kör vi 2-mål” (märkligt också att höra att man var en ”gubbe” kändes mycket mer bekvämt när jag var 23 år än nu när jag är 53…. intressant detta med skevsjälvbild 😉 ) är bland det bästa jag vet. För er som inte har spelat fotboll så är 2-lagspel det absolut roligaste. Det är när tränaren delar in gruppen i olika lag och sedan spelar man mot varandra. Det innehåller allt, göra mål, vinna … tjata på att någon annan som förlorar, lite lagom grinigt men framför allt- SJUKT ROLIGT. Jag kan minnas känslan… framförallt på hösten då det var lite kyligt och rått i luften och bara höra tränarens ord- ”2-lag gubbar”- Jag är för 2-lagspel 🙂
När jag arbetade som idrottslärare satt jag ibland och väntade på barnen i idrottshallen. Då hände det ofta att något barn som kom in först i hallen, utan att de sett mig. De tittade sig omkring ,såg att de var ensamma, och sedan började de springa fram och tillbaka och jag tror att de kände sig fria, både att de var ensamma och att de kunde springa fritt.
Har också hört både när jag som barn inte riktigt bemästrade konsten att sitta still, och när jag arbetat som lärare-”spring inte i korridoren!” Jag tror alla lärare som förmedlat detta budskap i alla år menar väl, men jag är verkligen osäker på hur mycket skada barn kan göra sig själv och andra genom att ibland får springa i korridoren. Jag är för att springa i korridoren 🙂
När politiker väljer att göra en grej av att mitt Sverige är fullt, så är det inte ok, men jag orkar inte vara emot människor som beter sig knäppt… jag vill vara för… att i mitt Sverige tar vi emot människor som är i nöd, som flyr undan död. Jag vill vara för… att vi behandlar människor som flytt hit med respekt men också att förvänta sig att de visar respekt.
Jag träffade en man när jag var i Auschwitz när han skulle visa lägret för sin familj och de fick se, känna på hans historia med att vara fången i dödsläger. Att vi som land skulle säga till honom vid gränsen att du, vi har inte plats… för vi tappar i välfärd.
Frågan vi bör diskutera är HUR gör vi det humant och respektfullt med de som flyr hit, och hur gör vi det respektfullt och bra för de som bor här. Istället för HUR pratar vi OM vi skall släppa in människor som flyr… de flyr…. där och då tappar vi frågan som jag tror vi behöver bli mer enade i dvs HUR. Där tror jag emot..perspektivet bara polariserar.
Lista på saker jag är FÖR:
° 2-lags spel-ALLTID
° ta emot människor som flyr
° barn som får springa fritt
° hemmagjord bearnaisesås
° en kram när man inte tycker att man är värd det
° framtidshopp
° kokosglass
° att barna skall få vara barn
° att inte allt handlar om emot
° slutspelsskägg (fattar det inte men ändå lite coolt)
° rolig felsägningar
°Bo Kaspers
° när livet är ”på riktigt”
Se till och ha en riktigt trevlig helg 🙂 Jag är FÖR trevliga helger 😉